top of page

Gamen en gesimuleerd gokken bij vlaamse tieners

longitudinale studie 

Gezocht: Vlaamse middelbare scholen!

Zin om mee te doen aan onze vragenlijst, en zo je steentje bijdragen aan richtlijnen rond verantwoord gamen en gesimuleerd gokken?

5. gameverslaving.jpg

Fact: de grenzen tussen gamen en gokken vervagen. In games vinden we steeds vaker gesimuleerde gokelementen terug. Denk bijvoorbeeld aan lootboxes (kistjes waarvan je de inhoud niet kent), een prijzenrad of zelfs een in-game casino. In de wetenschappelijke literatuur worden deze elementen vaak “gesimuleerd gokken” genoemd. Om de gevaren van dit gesimuleerd gokken in te kunnen schatten op lange termijn, starten we binnenkort met een vragenlijst bij Vlaamse tieners. Om de effecten op lange termijn in kaart te brengen, verloopt de samenwerking gedurende drie schooljaren.

In de herfst van 2021 starten we met de eerste wave van onze dataverzameling. We zullen zowel met papieren vragenlijsten werken, als met een online vragenlijst. Zo kunnen scholen zelf kiezen hoe ze de vragenlijst willen afnemen, bijvoorbeeld door hem te integreren in een les of tijdens een studie-uur. Daarnaast bestaat er altijd de optie om de vragenlijst te verspreiden via Smartschool, zodat tieners hem op een zelfgekozen moment kunnen invullen.

 

Waarom deelnemen? Deelnemende scholen krijgen toegang tot een exclusief platform, waarop we weetjes, resultaten en richtlijnen zullen delen rond gamen en (gesimuleerd) gokken.

Hoe deelnemen? Geïnteresseerde scholen kunnen een mailtje sturen naar eva.grosemans@kuleuven.be, of het formulier hieronder invullen. Tot snel?

Photos: © Gudrun Makelberge

5. gameverslaving.jpg
Ik wil graag meedoen of heb meer informatie nodig over de studie

Bedankt voor je interesse! We nemen snel contact met je op.

Illustrations by Gudrun Makelberge

  • Icône social Twitter
  • Icône social YouTube
  • Icône social Instagram
bottom of page